چند نکته مهم امینتی در مورد خرید اینترنتی

چند نکته مهم امینتی در مورد خرید اینترنتی

۹ نکته درمورد خرید اینترنتی

نکات ارائه شده در قسمت ذیل می تواند به اشخاص در زمان خرید اینترنتی کمک کند تا به راحتی و با امنیت بیشتر اقدام به خرید اینترنتی نمایند.

۱-  شخصی که با او معامله می کنید، را بشناسید.
●  قبل از این که خریدی انجام دهید، آدرس و شماره تلفن واقعی فروشنده اینترنتی را بررسی کنید و نسبت به صحت آن اطمینان حاصل نمایید. به این منظور که اگر بعداً برای شما سوالی پیش بیاید و یا به مشکلی برخورد کنید، این آدرس و شماره تلفن در دست شما است و می توانید به آنها مراجعه کنید.

۲- کالائی را که در حال خرید آن هستید، بشناسید.
●  یک نسخه نهایی از شرایط و ویژگی های محصول را که فروشنده تهیه کرده است، را به دقت مطالعه کنید حتی اگر این کار برای شما خسته کننده و ملال آور باشد.
●  شرایط و ویژگی ها را به دقت بررسی کنید. اگر شما از محصول راضی نیستید، آیا می توانید آن را برگردانده و پول خود را دریافت کنید؟ هر نوع اطلاعات ثبت شده که مربوط به این معامله است و شامل تمامی نامه های الکترونیک ارسالی به فروشنده و دریافتی از فروشنده است، را ذخیره کرده و از آنها پرینت بگیرید.
●  کارت های هدیه را از مراکزی که می شناسید و به آنها اعتماد دارید، تهیه کنید. از خرید کارت از سایت هایی که مانند یک حراجی کار می کنند، خودداری کنید. زیرا این کارت ها می توانند تقلبی باشند.

۳- در حفاظت از اطلاعات شخصی خود حساس باشید.
● اطلاعات کارت اعتباری خود یا سایر اطلاعات مالی خود را در ازای خرید و دریافت جدیدترین اسباب بازی، کارت هدیه رایگان، یک شغل فصلی و یا اجاره (یک محل) برای تعطیلات در اختیار شخصی که نمی شناسید، قرار ندهید.
● اطلاعات مالی خود را از طریق نامه الکترونیک ارسال نکنید. نامه الکترونیک روشی مطمئن برای انتقال شماره کارت اعتباری، شماره حساب بانکی و یا شماره تامین اجتماعی نیست.
● بر روی لینک موجود در نامه الکترونیک کلیک نکنید. شرکت هایی که فعالیت آنها مشروع و قانونی است، اطلاعات مالی شما را از طریق نامه الکترونیک یا پیام های پاپ آپ درخواست نمی کنند.

۴ – سیاست حفظ اسرار را به دقت مطالعه و بررسی کنید.
●  سیاست حفظ اسرار ممکن است طولانی باشد و خواندن آن زمان بر باشد، اما می تواند اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار دهد. برای مثال وب سایت چه نوع اطلاعات شخصی را جمع آوری می کند، صاحبان و اپراتورهای سایت چگونه قصد دارند از این اطلاعات استفاده کنند. اگر نمی توانید سیاست حفظ اسرار سایت را پیدا کنید و یا آن را درک نمی کنید و مفاد آن را متوجه نمی شوید، به فکر انجام معاملات تجاری خود در جای دیگری باشید و بگذارید که سایت (صاحبان سایت ) بداند شما چه فکر و نظری دارید.

بخوانید  آموزش برنامه نویسی جاوا قسمت دهم

۵- حواشی خرید
●  با دانستن نام سازنده یک کالا و شماره مدل، شما می توانید ویژگی های این کالا را به صورت جز به جز با سایر کالاهای مشابه مقایسه کنید. بعضی از خرده فروشان کالا را به قیمتی که سایر رقبا عرضه می کنند، وارد بازار می کنند و یا حتی قیمت آن را پایین تر هم می آورند. بسیاری از بازرگان ها، نه همه آنها، امسال هزینه ای بابت خرید کالا پرداخت نمی کنند. پس بنابر این هزینه ارسال کالا را نیز در مجموع هزینه ها در نظر بگیرید. اگر شما در اینترنت سفارش خرید می دهید و محل فروشگاه را انتخاب می کنید، هزینه پارکینگ و حمل و نقل عمومی را نیز در نظر بگیرید.

۶- آیا باید خرید خود را از طریق شبکه  WiFi عمومی (شبکه ای که رمز ندارد) انجام دهید؟
●  فکر نکنید که نقاط دسترسی WiFi عمومی امن هستند. تا زمانی که مطمئن نشوید که یک نقطه دسترسی ابزارهای امنیتی موثر و کافی دارد، ممکن است نخواهید اطلاعات حساس خود مانند شماره کارت اعتباری تان را از طریق آن شبکه ارسال کنید.

۷- مبالغ را از طریق کارت اعتباری یا کارت هزینه پرداخت کنید.
این ابزارها از بهترین و اثر گذارترین روش ها برای محافظت و حمایت از استفاده کننده می باشد .
● ارسال پول از طریق سیستم مخابراتی می تواند ریسک داشته باشد. همانند ارسال وجه نقد، اگر یک بار ارسال شود، دیگر ارسال شده است. شما نمی توانید آن را برگردانید.
●  خرید در اینترنت و استفاده از ابزارهای شبه نقد مانند چک شخصی و…. می تواند ریسک داشته باشد. تنها زمانی از این ابزارها استفاده کنید که شخصی که با او معامله می کنید، را می شناسید.

۸- محصولات رایگان می توانند هزینه زا باشند.
●  محافظ صفحه، کارت های الکترونیک و سایر دانلودها در فضای اینترنت می توانند، حامل ویروس های خطرناک باشند. نرم افزارهای ضد ویروس و ضد جاسوسی خود را همراه با نرم افزار دیواره آتش همواره به روز و فعال نگه دارید.

۹- حساب های مالی خود را به دقت بررسی کنید.
●  به صورت روزانه و مستمر حساب های خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید  تمامی برداشت های پول از حساب مطابق نظر خودتان صورت گرفته است .

بخوانید  آموزش وردپرس جلسه دهم

چگونه خرید اینترنتی خود را با امنیت انجام دهیم؟

پلیس فتا در مورد خرید اینترنتی راهکار های امنیتی و توصیه های راهبردی برای افزایش آگاهی کاربران ارائه نمود و در مورد نوع معامله و جلوگیری از کلاهبرداری های احتمالی هشدار داد و گفت: اگر می خواهید از صحت نماد اعتماد الکترونیک مطمئن شوید باید بدانید که خرید از فروشگاه های دارای نماد اعتماد الکترونیک مهمترین اصل در خریدهای اینترنتی است و افراد جهت اطمینان از صحت آن باید بر روی نماد اعتماد الکترونیک کلیک کنند تا صفحه ای باز شود که مشخصات فروشگاه اینترنتی و تاریخ اعتبار آن درج گردیده است.

علاوه بر آن، برای اینکه از عکس نبودن اطلاعات نمایش داده شده فروشگاه اینترنتی دارای مجوز مطمئن شوید باید بر روی نشان نماد اعتماد الکترونیک کلیک کنید تا به سایتی با آدرس http://www.enamad.ir وارد شوید و باید ببینید که آدرس سایت نمایش داده شده در پروفایل نماد با آدرس فروشگاه اینترنتی هیچ تفاوتی نداشته باشد. هم چنین کاربران زمانی که عملیات بانکی انجام می دهند می توانند در این درگاه ها مطمئن شوند که در درگاه بانکی صفحه جعلی نیست و واقعی است و برای مطمئن شدن از این موضوع باید ببینند که درگاه بانکی با HTTPS شروع شده باشد.

طبق گفته ی پلیس فتا بعضی از سودجویان سایبری نماد اعتماد الکترونیک (enamad) را جعل می کنند و به سرقت اطلاعات بانکی قربانیان می پردازند اما مهمترین نکته ای که باید کاربران بدانند این است که آنها در جهت ناموفق گذاشتن طراحان صفحات فیشینگ باید نکات ساده ایمنی مانند تایپ کردن آدرس سایت و  داشتن نماد اعتماد الکترونیک را مورد توجه قرار دهند، سپس لینک را کپی نکنند و از لینک هایی که در سایت های مختلف ارائه شده است استفاده نکنند و همواره به یاد داشته باشند که در فرم های ورود اطلاعات تمامی سایت های مهم از پروتکل https استفاده می شود و از کاربران تقاضا می شود جهت دیدن هر گونه مورد مشکوکی به آدرس http://Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی مراجعه کنند و مورد مشکوک را گزارش دهند.

منبع:
www.cyberpolice.ir
www.iranhoshdar.ir
www.mehrnews.com