تلگرام و اینستاگرام در صدر آمار تخلفات و کلاهبرداری‌ها

تلگرام و اینستاگرام در صدر آمار تخلفات و کلاهبرداری‌ها

رئیس پلیس‌فتا: شهروندان بدانند برای دریافت جایزه هزینه‌ای پرداخت نمی‌شود بنابراین در مواجهه با چنین پیامک‌هایی در اسرع وقت با پلیس تماس بگیرند.

رئیس پلیس فتای استان کرمان گفت: شبکه پیام‌رسان تلگرام و اینستاگرام در صدر آمار تخلفات و کلاهبرداری‌ها قرار دارد.

سرهنگ کامبیز اسماعیلی ادامه داد: بسیاری از افراد با فروش آثار هنری و سایر محصولات ساخت خود در اینستاگرام و تلگرام، علاوه بر ترویج هنر برای خود درآمد حلال کسب می‌کنند که در نوع خود قابل تقدیر است و پلیس فتا مخالف استفاده صحیح و مناسب از این شبکه‌ها نیست.

وی افزود: با این حال طی ماه‌های اخیر تعداد زیادی از مجرمانی که شناسایی شده‌اند از شبکه‌های اجتماعی موبایلی برای ارتکاب جرم استفاده کرده‌اند و تلگرام که بیش از ۱۴ میلیون کاربر در ایران دارد، رتبه نخست جرائم سایبری را به خود اختصاص داده است.

اسماعیلی گفت: بعد از تلگرام شبکه اجتماعی اینستاگرام به دومین کمین‌گاه کلاهبرداران شبکه‌های اجتماعی در ایران تبدیل شده، این شبکه اجتماعی به دلیل این که مبتنی بر عکس و فایل‌های ویدئویی است، به خصوص مورد توجه کلاهبرداران حوزه مدلینگ است.

این مقام آگاه تصریح کرد: از طرف دیگر از آنجا که فروشندگان کالاهای تقلبی هم به راحتی می‌توانند با قرار دادن یک عکس از محصول خود در صفحه اینستاگرام‌شان اقدام به فروش محصول کنند، این شبکه برای آن‌ها محبوبیت بیشتری دارد.

وی افزود: بعد از این دو شبکه اجتماعی موبایلی شبکه اجتماعی فیس‌بوک با اختلاف بسیار زیاد نسبت به این دو، رتبه سوم وقوع جرائم سایبری در بین شبکه‌های اجتماعی را به خود اختصاص داده است.

بخوانید  آموزش کدنویسی به کودکان توسط اپلیکیشن Swift Playgrounds

رئیس پلیس فتای استان کرمان گفت: با توجه به گسترش روزافزون و قارچ‌گونه شبکه‌های اجتماعی در کشور و به تبع آن افزایش جرائم در این حوزه به خصوص افزایش کلاهبرداری، خود کاربران شبکه‌های اجتماعی به ویژه زنان و دختران ایرانی نیز می‌بایست مراقبت‌های لازم را در فضای مجازی به عمل آورند و اجازه ندهند که سودجویان آن‌ها را بازیچه سوداهای خویش کنند.

رئیس پلیس فتای کرمان همچنین گفت: روزانه پیامک‌هایی از سوی کلاهبرداران به مخاطبان درباره برنده شدن در قرعه کشی، مسابقه و دیگر عناوین ارسال می‌شود که مخاطبان را دچار سردرگمی و دردسر می‌کند.

اسماعیلی با بیان این که آگاه‌سازی به عنوان مقدمه و مکمل برخوردهای پلیسی می‌تواند در پیشگیری از وقوع جرائم بسیار موثر باشد، گفت: هیچ برنده‌ای در قرعه کشی با پیامک مطلع نمی‌شود.

وی افزود: برای دریافت پول لازم نیست فرد دریافت کننده وجه، کارت عابر بانک خود را وارد دستگاه کند بلکه این کار به صورت یک طرفه توسط واریز کننده وجه عملی خواهد بود.

اسماعیلی گفت: زبان انگلیسی دستگاه خودپرداز بانک مخصوص کسانی است که با زبان فارسی آشنا نیستند این کار یک کلاهبرداری است.

این مقام انتظامی تاکید کرد: برای اطمینان از واریز پول به کارت بانکی فقط موجودی بگیرید اصرار برای ورود به قسمت انتقال وجه، نیست.

سایر اطلاعات

منبع: www.itna.ir