زبان برنامه نویسی پایتون به گیتهاب منتقل میشود
پایتون (به انگلیسی: Python) یک زبان برنامهنویسی همه منظوره، سطح بالا، شیءگرا و مفسر است که توسط خودو فان روسوم (به هلندی: Guido van Rossum) در سال ۱۹۹۱ در کشور هلند طراحی شد ، فلسفهٔ ایجاد آن تاکید بر دو هدف اصلی خوانایی بالای برنامههای نوشته شده و کوتاهی و بازدهی نسبی بالای آن است. کلمات کلیدی و اصلی این زبان به صورت حداقلی تهیه شدهاند و در مقابل کتابخانههایی که در اختیار کاربر است بسیار وسیع هستند.
بر خلاف برخی زبانهای برنامهنویسی رایج دیگر که بلاکهای کد در آکولاد تعریف میشوند (بهویژه زبانهایی که از گرامر زبان سی پیروی میکنند) در زبان پایتون از نویسه فاصله و جلوبردن متن برنامه برای مشخص کردن بلاکهای کد استفاده میشود. به این معنی که تعدادی یکسان از نویسه فاصله در ابتدای سطرهای هر بلاک قرار میگیرند، و این تعداد در بلاکهای کد درونیتر افزایش مییابد. بدین ترتیب بلاکهای کد به صورت خودکار ظاهری مرتب دارند.
پایتون مدلهای مختلف برنامه نویسی (از جمله شیء گرا و برنامه نویسی دستوری و تابع محور) را پشتیبانی میکند و برای مشخص کردن نوع متغییرها از یک سامانهٔ پویا استفاده میکند. این زبان از زبانهای برنامه نویسی مفسر بوده و به صورت کامل یک زبان شیگرا است که در ویژگیها با زبانهای تفسیری پرل، روبی، اسکیم، اسمالتاک و تیسیال مشابهت دارد و از مدیریت خودکار حافظه استفاده میکند.
پایتون پروژهای آزاد و متنباز توسعهیافتهاست و توسط بنیاد نرمافزار پایتون مدیریت میگردد.
در ماههای گذشته پروژههای متن باز زیادی مخازن خود را به گیتهاب منتقل کردند که بخش بزرگی ، مانند پروژهی tmux. فضای همهگیر گیتهاب و جامعهکاربری بزرگی از دنبال کنندگان و تجربهی خوب کاربری سایت و ابزارهای و اینتگریشنهای وابسته به گیتهاب بسیاری را به سمت خود کشانده و البته GitLab مشابه متن باز گیتهاب هم از غافله عقب نمانده و امکانات زیادی مشابه گیتهاب و حتی فراتر از آن (مانند gitlab-ci) را راه اندازی کرده است.
مدتها تیم پایتون قصد انتقال کد منبع پایتون به سرویسهای عمومی تر مثل گیتهاب یا گیت لب را داشت و بحثهای زیادی در لیستهای پستی پایتون شکل گرفت تا اینکه برت کنون از تیم توسعه پایتون اعلام کرد که به طور رسمی مخازن پروژه ی پایتون روی گیتهاب میزبانی خواهند شد. در ایمیلی که برت فرستاد توضیح داده شده که گیتهاب محیط عمومیتر و آشناتری برای برنامه نویسان است و البته گیدو ون روسوم شخصا علاقه بیشتری به انتخاب گیتهاب نسبت به گیتلب دارد.
منبع:
www.noobi.ir
www.python.org
www.fa.wikipedia.org